Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2233 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
retier1 napisał:
gabriel napisał:
COŚ PRZEPIĘKNEGO ...
pomimo iż w prawie jednym kolorze ...to niebo wygląda bajecznie...!!! ..

PŁYNIE.... cofa się ....zakręca ....

BY PO CHWILI rozlać się ciapkami po okolicy...
A w następnym momencie zmienić się w szeroką drogę mleczną bez widocznego końca...

Wizualny szok ...amok...!!! .

MÓGŁBYM OGLĄDAĆ TO BEZ KOŃCA....jednak ziąb niesamowity wygnał mnie z powrotem do auta...

I TYM SAMYM OSOBIŚCIE POWITAŁEM "NOC POLARNĄ"
pomimo iż tu tak naprawdę to same ciemności nie grożą nawet w grudniu gdy jest przesilenie... .

CUDO... cudo... cudo...O...O...O...!!!
gabriel , nie rozklejaj się tak ,bo sie rozmarzesz jak ta zorza na niebie To tak na marginesie Co prawda nigdy nie widziałem zorzy na żywo,ale będąc jeszcze szkrabem często podziwiałem drogę mleczną.I tak jak powiedzialeś ,to jest coś pięknego.Masz wrażenie że mógłbyś po niej pójść gdziekolwiek.Tutaj jeszcze tego nie widziałem

Retier1, tu tego nie widziales i sie dziwisz?Wszak wzrok juz nie ten co kiedys
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
to prawda....cos nie samowitego...widziałam slajdy i film ale zobaczyć w realu to nieziemskie zjawisko...zapada w pamięć na całe zycie....może kiedyś jeszcze mnie to spotka...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
giovi2 napisał:
retier1 napisał:
gabriel napisał:
COŚ PRZEPIĘKNEGO ...
pomimo iż w prawie jednym kolorze ...to niebo wygląda bajecznie...!!! ..

PŁYNIE.... cofa się ....zakręca ....

BY PO CHWILI rozlać się ciapkami po okolicy...
A w następnym momencie zmienić się w szeroką drogę mleczną bez widocznego końca...

Wizualny szok ...amok...!!! .

MÓGŁBYM OGLĄDAĆ TO BEZ KOŃCA....jednak ziąb niesamowity wygnał mnie z powrotem do auta...

I TYM SAMYM OSOBIŚCIE POWITAŁEM "NOC POLARNĄ"
pomimo iż tu tak naprawdę to same ciemności nie grożą nawet w grudniu gdy jest przesilenie... .

CUDO... cudo... cudo...O...O...O...!!!
gabriel , nie rozklejaj się tak ,bo sie rozmarzesz jak ta zorza na niebie To tak na marginesie Co prawda nigdy nie widziałem zorzy na żywo,ale będąc jeszcze szkrabem często podziwiałem drogę mleczną.I tak jak powiedzialeś ,to jest coś pięknego.Masz wrażenie że mógłbyś po niej pójść gdziekolwiek.Tutaj jeszcze tego nie widziałem

Retier1, tu tego nie widziales i sie dziwisz?Wszak wzrok juz nie ten co kiedys
Tylko do czytania giovi,tylko Do reszty to nawet po ciemaku trafię,nie bój żaby Jak bylem w sierpniu na urlopie to pojechałem w rodzinne strony i walnołem sie w nocy na trawce jak za młodych latek,spojrzałem na niebo i wierzcie lub nie ale jest tak samo piękne jak 40 lat temu,Jak to ktoś kiedyś powiedział: warto żyć dla takich chwil
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(Icek01)
Wiking
Witam
Sorry GABRIEL ale wydawało mi się że noc polarna w Norwegii zaczyna się pod koniec listopada ? ale może się mylę !
Ale co do widoków masz stu procentową rację jestem jakieś 800 km na północ od Bodo i obrazy które się tworzą na niebie nie pozwalają oderwać wzroku !!!!!!!!!Niech żałują Wszyscy którzy tego nie doświadczą!!!
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Noc polarna to pojęcie względne ,w każdym rejonie zaczyna się kiedy indziej,nie chce mi się rozpisywać ...zajrzyj do Wiki i poczytaj ...
DLA MNIE WŁAŚNIE SIĘ ZACZĘŁA BO ZOBACZYŁEM ZORZĘ i tyle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
POZAZDROŚCIĆ GABRYŚ CI TYLKO MOGĘ,,,,,,,,,,,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
Gabrielu Ty to potrafisz pocieszyć ja co najwyżej to samoloty na niebie moge podziwiać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
SCHODZĄC NA ZIEMIĘ... to powiem iż te zjawisko nie jest takie powszechne ...
i nie zawsze takie przepiękne jakie było w tą sobotę...
W tamtą "ZIMĘ -NOC POLARNĄ " osobiście widziałem tylko trzy razy to zjawisko i było bardzo rachityczne i blade...
Może TAM dalej W okolicy TROMSØ jest to zjawisko bardziej powszechne Tu raczej są tylko popłuczyny...
NIEMNIEJ I TAK JAK DLA MNIE MIŁE...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
gdzieś znalazłam to zdjecie, nie pamiętam gdzie, ale oczarowało mnie, czy to taki widok był Gabriel?? mam nadzieję,że ta osoba nie bedzie zła na mnie jeśli je tutaj pokarzę

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
magdalena_d84 napisał:
... czy to taki widok był Gabriel?? WIDOK PODOBNY w sensie zjawiska , natomiast nie ma podobnych zórz tak jak odcisków na palcach...
KAŻDE JEST INNE I NIEPOWTARZALNE ...
TU AKURAT POŚWIATA jest zielonkawa a ja widziałem jasno niebieską wpadającą miejscami w jaskrawą biel ... na całkowicie bezchmurnym niebie upstrzonym tylko gwiazdami...
I to w miejscu gdzie nie było ani jednego sztucznego światła nad wodami fiordo-morza przestrzeń przeogromna ...
W ODDALI TYLKO wyspa , wizytówka miasta...i...woda...niebo...ZORZA...zorza...zorza....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok